Selecteer een pagina
Een leuk artikel  in een reisblad met insider-tips over de streek waar jullie Bed en Breakfast is gevestigd. Een blog waarin je ouders uitlegt aan welke 5 punten zij een goede zwemschool kunnen herkennen. Of het instagram-account van een makelaar, gevuld met bijzondere inrichtingen en woningen op droomlocaties. Zomaar een paar voorbeelden van ‘content marketing’.

Is content marketing reclame, of toch niet?

Heel simpel gezegd vestig je door content  marketing in te zetten op subtiele wijze de aandacht op je bedrijf. Dat doe je door je (potentiele) klanten informatie en amusement te presenteren die ze leuk, handig of mooi vinden. Dit kunnen foto’s, filmpjes of teksten zijn die jouw business of product niet direct promoten, maar er wel raakvlakken mee hebben.

Als jouw content goed aansluit bij je doelgroep, heb je kans dat mensen bij jou terecht komen als ze even iets googelden, omdat ze het net nodig hadden of wilden weten. En wie weet wat daaruit voortkomt: weer een verkoop, een nieuwe boeking voor je hotel of B&B, of een aanmelding voor je zwemschool.

Meer reacties en meer betekenisvolle interactie

Het grote voordeel van goede inhoud, is dat klanten die je site zien meestal al op zoek waren naar iets waar jij informatie over aanbiedt. Hierdoor krijg je al snel meer reactie en interactie en mensen klikken vaker door.

Adverteren of voldoet goede content?

Je kunt betaald adverteren en goede content ook samen inzetten. De combinatie van beiden kan een heel krachtig effect opleveren. Met adverteren kan je in korte tijd veel zichtbaarheid creeren voor je bedrijf, merk of product. Zo kun je nieuwe, interessante content ook extra onder de aandacht van de juiste mensen brengen.

Om veel mensen te bereiken door aansprekende, aantrekkelijke content heb je een langere adem nodig. Uiteindelijk is het resultaat wel langduriger: je google ranking stijgt, mensen weten je te vinden en komen ook vaker eens terug. Het resultaat is duurzamer: je klanten zullen je ook vinden als je minder aan advertenties uitgeeft.